BNL Elevator Pitch online ötletverseny 2023

2023. 11. 09.

Szeretnéd tudni, hogy a haveroknak előadott ötleteid tényleg olyan menők, ahogy te gondolod? Van egy jó csapatod és folyton azon agyaltok, hogy miből tudtok pikkpakk meggazdagodni? Esetleg vannak konkrét elképzeléseitek? Vagy akár már üzleti tervet is összeraktatok? Van fogalmatok róla, hogy mi fán terem a Pitch? Kihagyhatatlan lehetőség! Gyertek és mutassátok meg miben vagytok prok!

Örömmel hirdetjük meg a BNL Elevator Pitch online ötletversenyt 2023. novemberében, amely egyedülálló alkalmat kínál az innovatív ötletek bemutatására és a vállalkozói szellem kibontakoztatására, melyre bárki jelentkezhet az egész országból.

Ha van olyan ötleted, amit régóta dédelgetsz, és úgy érzed, hogy most elérkezett az ideje megmutatni a világnak, akkor ez a verseny neked szól! 

Az “elevator pitch” az a pillanat, amikor  röviden és meggyőzően kell bemutatnod ötletedet egy befektetőnek vagy egy lehetséges partnernek. Ebben a versenyben erre a kihívásra hívunk mindenkit! Online formában, magyarul vagy angolul8 percben lehetőséget kaphatsz, hogy a BNL befektetői megismerjenek és felkeltsd érdeklődésüket, akár egy befektetés reményében!

 

A BNL Elevator Pitch online ötletverseny különlegességei:

  • előzetes felkészítés és tanácsadás lehetősége az ötletversenyt megelőzően 2 remek, tapasztalt szakember által /2023. november 15. (szerda) 15.00-16:30 és 2023. november 20. (hétfő) 17:00-18:30 óra között/:

2023. november 15. (szerda) 15:00-16:30 óra: SZOTA SZABOLCSPitch témakörben

Szota Szabolcs másfél évtized multi környezetben töltött tapasztalatszerzése után vágott bele saját ötleteinek megvalósításába, fintech és insurtech területen. Aktív innovátor, jelenleg 2 startup alapítója és tulajdonosa. Idejének nagy részét elsősorban az autósoknak szánt CRISTO alkalmazásra fordítja. Emellett konferenciák, egyetemek előadója insurtech és fintech témában, valamint a “Kész a pénz” c. első hazai fintech szakkönyv írója, szerkesztője.

 

2023. november 20. (hétfő) 17:00-18:30 óra: SIMON GÁBORPénzügyi tervezés témakörben

Simon Gábor a szervezetek felépítésében, méretezésében széleskörű tapasztalattal rendelkező menedzser; üzleti modellezés, HR, üzemeltetés és pénzügy.

 

A részvétel az ötletverseny résztvevői számára nem kötelező, csupán egy lehetőség! Könnyítésként online rendezzük magyarul, hogy ne gátoljon senkit a helyszín a felkészülésben! Szabadon, érdeklődésednek megfelelően jelentkezz mindhárom illetve akár csak az egyik felkészítésre is. A felkészítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyre itt jelentkezhetsz: LINK

 

 

  • Zsűri – egyedülálló alkalom, hogy a BNL Start Partners inkubátorház BNL befektetői előtt, név szerint Tajthy Krisztina, Dr. Vinnai Balázs, Szőke Márton és Bálint Viktor előtt online formában kipróbálhatod magad. Ők négyen mindent tudnak a befektetői oldalról, célzott kérdéseikkel a pitch után olyan felismerésekre is szert tehetsz, amely megerősít vagy új szárnyakat ad az ötletedhez! Hosszú az út az ő elérésükhöz egyenként is, de így együtt kihagyhatatlan lehetőség, hogy megmutasd magad nekik!

 

Tajthy Krisztina

Diplomáját 2002-ben a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán szerezte, mint közgazdász. Karrierje során elsősorban pénzügyi és üzletfejlesztési területen szerzett tapasztalatot. 2006-ban csatlakozott a banki szoftverfejlesztő cég, az IND Group csapatához, ahol 2010-től operatív vezetőként működött közre a cég több körös tőkebevonási folyamataiban majd a cégértékesítés előkészítésében. Párhuzamosan bekapcsolódott az észak-magyarországi régió informatikai cégeit tömörítő IT klaszter munkájába, melynek 2010-től 2021-ig volt az igazgatója. A BNL Start Partners inkubátorház felépítésében a kezdetektől részt vett. A 2017-ben indult miskolci székhelyű inkubátor pre-seed és seed fázisú startupoknak nyújt szakmai támogatással kombinált finanszírozást. 2021 májusa óta az Informatikai Vállalkozások Szövetségének főtitkára.

 

Dr. Vinnai Balázs

Dr. Vinnai Balázs magyar üzletember és befektető-mentor, többségében fejlődési fázisban lévő startupokban. A digitális banki szektor ismert szakembere, elsősorban a digitális átalakulás, a lakossági banki piac, a pénzügyi szoftverek és az oktatási technológia területén. Az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért elnöke 2020 augusztusa óta.

 

Szőke Márton

1998-ban, bécsi közgazdaságtudományi egyetemi évei alatt alapítja első kereskedő vállalkozását, mely később biztosítja az Indextools web analítikával foglalkozó interetes SaaS vállalkozás indításához szükséges kezdeti tőkét. 2001-től az Indextools CEO-jaként fő fókusza a stratégiai  tervezés és termékvízió. Gyors növekedési fázis után 2008-ban a céget világszinten a Top 5 web analtikai vállalkozás között jegyzik, bevételeinek 99%-a nemzetközi ügyfelektől érkezik, amikor 2008 májusában a Yahoo! Inc. felvásárolja azt. 2008-2011-ig a Yahoo Hungary Labs ügyvezetőjeként a szervezet  és a technológia integrációjáért felel. 2011-től privát befektetőként fektet több fiatal vállakozásba, jellemzően más intézményi befektetőkkel közösen.  Autohop nevű befektetését a francia BlaBlaCar vásárolja meg 2015-ben, Soneas nevű befektetését a spanyol Uquifa 2018-ban, a Tresorit-ot 2021-ben a Swiss Post vásárolja fel. Folyamatban lévő befektetései között szerepel többek között a Bitrise, Recart, Logiscool vagy a Ydistri. 

 

Bálint Viktor

Viktor a BnL cégcsoport színeiben innovatív technológiai vállalatok fejlesztésével foglalkozik. Befektetőként és tapasztalt tanácsadóként a magát “smart-money”-ként is hívó BnL-csoport elsődlegesen b2b és fintech fókuszú cégek nemzetközi felfuttatásában vesz részt – az inkubációs időszaktól kezdve egészen a növekedési fázisig. E mellett egyik alapítója a Codecool alternatív programozóiskola-láncnak. A BnL modellt az első hazai Fintech exit alapozta meg: Viktor is részese volt az IND Group sikertörténetének. Korábban Viktor tapasztalatait prominens nemzetközi nagyvállalatoknál színesítette – mint a Misys, a PwC Magyarország vagy a Sanoma -, marketing és üzletfejlesztési vezetői pozíciókat betöltve.

 

  • mit nyerhetsz az ötletversenyen való részvétellel? Egy olyan rendkívüli, kihagyhatatlan tapasztalatot és bemutatkozási lehetőséget a BNL Board előtt, amely magában foglalhatja egy potenciális befektetés lehetőségét 2024-ben. A BNL Start Partners Inkubátorház folyamatosan keresi azokat a kezdő, új ötleteket, csapatokat, vállalkozásokat, akik innovatív, újító ötleteikkel hisznek magukban, hogy megváltoztathatják a világot és elsöprő lendülettel a befektetőket is feltüzelik!

 

Nincs más hátra jelentkezz!!!

 

BNL Elevator Pitch online ötletverseny menete és feltételei:

  • Regisztrálj az alábbi Google forms-on a BNL Elevator Pitch online ötletverseny előzetes felkészítésre és az ötletversenyen való részvételre, ezen a linken: LINK
    Jelentkezési határidő a felkészítésre: 2023. november 15. (szerda) 14:00 óra (Felkészítő 1. – Szota Szabolcs) és 2023. november 20. (hétfő) 16:00 óra (Felkészítő 2. – Simon Gábor)
    Jelentkezési határidő a Pitchre: 2023. november 24. (péntek) 24:00 óra
  • Az BNL Elevator Pitch online ötletversenyre jelentkezők esetén 2023. november 24. (péntek) 24:00 óráig kérjük megküldeni az ötlethez, csapathoz tartozó bemutatkozó PITCH decket (ehhez ajánlást itt találtok: LINK) a hello@bnlstart.com email címre.
  • A beérkezett bemutatkozó anyagok előzetes értékelésére 2023. november 27. (hétfő) 18:00 óráig kerül sor, azt követően kapnak a továbbjutott csapatok meghívót az online 10 perces bemutatkozásra a zsűri előtt (maximum 10 csapat), ezen értesítések megküldésének határideje a BNL részéről: 2023. november 28. (kedd) 12:00 óra 
  • BNL Elevator Pitch online ötletverseny zsűri előtti bemutatkozás dátuma online formában: 2023. november 29. (szerda) 14:00-17:00 óra
    A BNL Elevator Pitch online ötletverseny regisztrált jelentkezői számára megküldjük az online esemény linkjét, így mindenki részt vehet rajta, élőben kísérheti minden regisztráló végig a beválogatott pitchelő csapatok bemutatkozását.
    Minden kiválasztott csapat maximum 10 percben adhatja elő ötletét, ezt követően a BNL zsűri tagjai kérdéseket tesznek fel a csapathoz.
  • A kiválasztott csapatok értékelési lapjainak kiküldésére 2023. november 30-ig kerül sor, az előzetesen megadott email címekre.
  • A BNL Start Partners Inkubátorház honlapján és Facebook oldalán hirdetjük ki 2023. november 30-án 18:00 órakor a pitchelő csapatok közötti zsűri által felállított ragsort és befektetési lehetőségeket, felajánlásokat.

 

Ne hagyd ki ezt a fantasztikus lehetőséget! Most itt van az idő, hogy bizonyítsd, milyen ötlettel és elszántsággal rendelkezel. Csatlakozz hozzánk a BNL Elevator Pitch ötletversenyen, és légy a következő sikertörténetünk részese!

 

Üdvözlettel,

A BNL Elevator Pitch csapata