Start Your Business’ New Level ötletverseny – 2021

2021. 11. 18.

Szeretnéd tudni, hogy a haveroknak előadott ötleteid tényleg olyan menők, ahogy te gondolod? Van egy jó csapatod és folyton azon agyaltok, hogy miből tudnátok pikkpakk meggazdagodni? Esetleg vannak konkrét elképzeléseitek? Vagy akár már üzleti tervet is összeraktatok? Van fogalmatok róla, hogy mi fán terem a Pitch?

Akkor Start Your Business’ New Level! Gyertek és mutassátok meg miben vagytok prok!

 

A Start Your Business’ New Level 2021 Ötletverseny egy remek alkalom olyan csapatok vagy egyéni indulók számára, akiknek már van üzletileg is pénzre váltható ötletük!

 

Na, de mi is ez valójában?

A BNL Start Partners Inkubátorház és az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter közös online ötletversenyének célja, hogy lehetőséget biztosítson szuper ötleteitek összemérésére.

Mindent megteszünk, hogy a bátor jelentkezők az általuk győztesnek ítélt pitchet (videó prezentációt) mielőtt végleges formába öntenék, egy néhány alkalomból álló, ingyenes online gyorstalpalón szakértői segítséggel csiszolhassák még ötleteiket. Tapasztalt szakemberektől kaphatsz segítséget, hogy kihozd ötletedből a legtöbbet és legattraktívabbat!

Ingyenes képzési időpontok az INPUT Program jóvoltából:

  • 2021. december 2. (csütörtök) 16:00 – 19:00 óra – Simon Gábor: Üzleti tervezés
  • 2021. december 8. (szerda) 15:00 – 18:00 óra – Dr. Deák Csaba: Business Modell Canvas és pitch felkészítés

A versenyre 5-7 perces bemutatkozó videó prezentációval (pitch) lehet nevezni, melyet a szervezők által megadott címre (hello@bnlstart.com) kell megküldeni 2021. december 11-ig. Kizárólag a beérkezett video pitch alapján fog a zsűri értékelni.

A verseny eredményhirdetését 2021. december 14-én online rendezzük.

Nevezhetsz saját ötlettel egyedül, vagy akár a csapatoddal. Vesztenivalód nincs! Minden kockázat nélkül kipróbálhatod magad, sőt akár pénzt is kaphatsz a megvalósításhoz.

Szóval jelentkezz, mert a fejlődés kihagyhatatlan lépcsőfoka a tudásbővítés, ismeretanyagszerzés és maga a megmérettetés is egy jó ugródeszka lehet!

 

Ki jelentkezhet?

Bárki, aki úgy érzi, hogy az ő ötlete nyerő, amiről azt gondolod, hogy jobb lesz tőle a világ, vagy pénzt lehetne vele csinálni!

Mindegy milyen szupererőd van, bármilyen szaktudással, bármilyen területről számítunk rád!

Nincs semmilyen megkötés, lehetsz egyetemista, vállalkozó, alkalmazott hiszünk abban, hogy az ötlet és a jó üzlet kortól, nemtől és minden címkétől mentes!

Jelentkezési határidő: 2021. december 11. 

Ezen a linken teheted meg: https://forms.gle/8pLaP9j8ZXzhLnbw5

 

Jó, jó, de mit lehet nyerni?

Nyilván tapasztalatot 😊, de ezen kívül értékes tudásra és kapcsolatokra tehettek szert.

De, ami igazán fontos, hogy felkeltheted csapatod iránt az érdeklődését:

  • a BNL Start Partners Inkubátorháznak, aki számtalan sikeres startup befektetőjeként is szerepel olyan nevekkel, mint Bálint Viktor, Nyíri József, Szőke Márton, Tajthy Kriszta, Vinnai Balázs. Hidd el, ha igazán jó az ötleted, versenyen kívül is kinyitják az ajtót neked és keresni fognak lehetőséget az együttműködésre!
  • az Északmagyarországi Informatikai Klaszternek, ami 41 tagvállalattal a globális verseny kihívásaira adott vállalati versenyelőnyöket erősítő üzleti szerveződés, IT tudásbázis: a szoftverfejlesztéstől a repülőjegy értékesítésig, a webdesigntól a grafikai tervezésig kérhetsz tőlük segítséget, közös projekt lehetőséget!

Nyeremények:

  • MGL Creative felajánlásából egy 300 000 Ft értékű Motion Graphic reklámszpot, hogy tutira menő legyél a piacon
  • Acershop.hu felajánlásából egy klassz webkamera, hogy a lehető legjobb képet mutathasd magatokról az online világban
  • BNL Start Partners felajánlásából 1 óra tanácsadás (tippek ahhoz, hogyan készüljön fel a csapat egy igazi befektetőre) + egy szupercool prémium kategóriás tablet

 

A zsűri:

    Szota Szabolcs – hellocristo.hu

Szabolcs másfél évtized multi környezetben töltött tapasztalatszerzése után vágott bele saját ötleteinek megvalósításába, fintech és insurtech területen. Aktív innovátor, jelenleg 2 startup alapítója és tulajdonosa. Idejének nagy részét elsősorban az autósoknak szánt CRISTO alkalmazásra fordítja. Emellett konferenciák, egyetemek előadója insurtech és fintech témában, valamint a “Kész a pénz” c. első hazai fintech szakkönyv írója, szerkesztője.

  

    Jeney Ákos – MGL Creative

A gimnáziumi évek alatt egy internetes rádiót alapított, üzemeltetett, majd sikeresen értékesített másfél évvel később. A Miskolci Egyetemen végzett a Gépészmérnöki és Informatikai karon. 2015-ben beválasztották az 50 Tehetséges magyar fiatal mentorprogramba. 2016-ban megalapította az MGL Creative Kft. miskolci székhelyű kreatív technológiai céget. Fókuszban a B2B innovációs stratégia, a digitális élménytervezés és digitális termékfejlesztés és márkaépítés áll. 2018-ban megnyerték Az év honlapja verseny fődíját. 2019-re az MGL-t kreatív partnerének választotta többek között Magyarország legértékesebb vállalata és a világ leggyorsabban fejlődő sportmárkája is.
Továbbá ügyfeleik között olyan cégek és szervezetek szerepelnek, mint: VIDEOTON Holding, MOL Magyarország, Vodafone, TEQBALL, Magyar Nemzeti Bank és Miskolc városa.

 

    Kurucz Tamás – Notebook BP Kft – Acershop.hu (47)

Tősgyökeres miskolci cégvezető, aki a diplomáit is a Miskolci Egyetemen szerezte. Az egyetemi években alapított Chipland Számítástechnikai Kft nevű cége már 25 éve meghatározó szervezete az észak-magyarországi informatikai életnek. Ma a társaság jellemzően intézményi beszerzések, EU-s pályázatok megvalósításával foglalkozik, valamint szervizüzletága a helyi vállalkozások rendszergazda és karbantartó partnere. 2008-ban Acer márkabolthálózat felépítésébe kezdett az ehhez szorosan kapcsolódó webáruházzal együtt. A cég évek óta a legjelentősebb magyarországi Acer forgalmazó és disztribútor, az idei árbevétel várhatóan meghaladja a 2 milliárd forintot. Elsősorban cégépítőnek, másodsorban online marketing szakembernek definiálja magát.

 

    Koleszár Péter – BOKIK

Koleszár Péter (47) a B-A-Z Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, az internet hazai elterjedésének kezdetétől úttörőként vett részt a magyarországi, digitalizációhoz kapcsolódó ökoszisztéma kialakításában. Több vállalkozást alapítóként vitt sikerre, az elmúlt közel egy évtizedben a hazai kis- és középvállalkozások digitalizációjának fejlesztésében vállalt szerepet.

Mentorként, pénzügyi- és szakmai befektetőként is szerepet vállalt a startupok világában.

 

    Bálint Viktor

Viktor a BnL cégcsoport színeiben innovatív technológiai vállalatok fejlesztésével foglalkozik. Befektetőként és tapasztalt tanácsadóként a magát “smart-money”-ként is hívó BnL-csoport elsődlegesen b2b és fintech fókuszú cégek nemzetközi felfuttatásában vesz részt – az inkubációs időszaktól kezdve egészen a növekedési fázisig. E mellett egyik alapítója a Codecool alternatív programozóiskola-láncnak. A BnL modellt az első hazai Fintech exit alapozta meg: Viktor is részese volt az IND Group sikertörténetének. Korábban Viktor tapasztalatait prominens nemzetközi nagyvállalatoknál színesítette – mint a Misys, a PwC Magyarország vagy a Sanoma -, marketing és üzletfejlesztési vezetői pozíciókat betöltve.