Projektismertető

  • A kedvezményezett neve: BNL Start Partners Kft.
  • A projekt címe: BNL Start – Build ’n Large startup innovációs ökoszisztéma kiépítése az Észak-magyarországi Régióban
  • A szerződött támogatás összege: 600.000.000,- Ft
  • A támogatás mértéke: 80%

A projekt tartalmának bemutatása:

A SZÉCHÉNYI2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében az „Innovációs ökoszisztéma építése (startup és spinoff)” pályázati konstrukcióban, GINOP-2.1.5-15-2016-00004 azonosító számon a BnL Start Partners Kft. programja támogatást nyert. A pályázat az innovációs ökoszisztéma kialakítását, valamint a gyors növekedési potenciállal rendelkező, innovatív vállalkozások dinamikus fejlődését és nemzetközi piacra jutását segíti elő. A BNL Start Inkubátorház 600 M Ft kerettel rendelkezett induló vállalkozások számára, melynek 80%-a továbbítandó támogatás, 20%-a pedig a BNL Start tőkebefektetése volt.

A BnL Start Kft. inkubációs tapasztalatát felhasználva, pályázati úton kiválasztott startupoknak nyújtott támogatással kombinált tőkebefektetést, valamint szakmai mentorációt, összesen 14 startup esetében. Portfolió cégeinkről további információt a weboldalunkon tartalmaz.

A BNL Start a fentieken kívül meghatározó ökoszisztéma szereplővé vált, a rendszeresen megszervezett tudásmegosztó rendezvényeken, meet-upokon és ötletversenyeken számos helyi startuppert segítettünk hozzá hasznos információkhoz, kapcsolatokhoz, partnerekhez.

Aktív kapcsolat alakult ki a Miskolci Egyetemmel, Miskolc Várossal, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Iparkamarával, de országos szinten is több együttműködésben veszünk részt, melyek segítségével a jövőben is biztosítani tudjuk a támogatást az inkubátort megkereső fiatal vállalkozók felé.

A projekt ténylege befejezése: 2020.09.28.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.5-15-2016-00004