SAJTÓKÖZLEMÉNY – “Startup Factory 2023” új pályázati kör

2024. 03. 07.

A BNL Start Partners inkubátorház megnyitja a “Startup Factory 2023” új pályázati körét kezdő ötletgazdák és haladó innovatív vállalkozók részére

A Kulturális és Innovációs Minisztérium 2023. decemberében jelentette be a 2023-1.1.3-STARTUP pályázati felhívás nyerteseit, amelynek eredményeként az NKFI Alapból összesen 5,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek oda 11 kiválasztott projektre, amely egyike a BNL Start Partners inkubátorház. A pályázati felhívásra összesen 35 pályázat érkezett, mintegy 18,7 milliárd forint finanszírozási igénnyel. A BNL Start Partners Kft. is támogatást nyert el a programban, összesen 450 millió forint értékben.

A STARTUP FACTORY 2023 támogatások célja, hogy elősegítsék az innovatív technológiákra alapuló korai fázisú startup cégek fejlődését, segítsék új termékeik piacra vitelét és támogassák a szükséges további finanszírozás megszerzését.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közreműködésével, a BNL Start Partners Inkubátor a STARTUP FACTORY 2023 program keretében a BNL Start a pályázati úton kiválasztásra kerülő induló vagy korai fázisú vállalkozások számára finanszírozást és szakmai támogatást biztosít.  A projektben összesen 511 millió forint startup finanszírozási keret felhasználása valósul  meg 2026. december 31-ig, mely az NKFI Alap támogatásából és a BNL Start tőkebefektetéséből tevődik össze.

A BNL Start Partners Inkubátor az észak-magyarországi régióban aktív, országosan is ismert és elismert szereplő a startup ökoszisztémában, működését a Miskolci Egyetem területén biztosítja. A több, mint 7 éve működő formáció ezidáig 24 befektetést valósított meg, köztük olyan sikeres cégekbe invesztáltak, mint például az Instacash, a Munch vagy az Appartman. A korábbi gyakorlatot követve, a STARTUP FACTORY 2023 program keretében a BNL Start Partners az inkubált startupok számára széleskörű szolgáltatásokat is nyújt, beleértve az üzleti modell és stratégia kialakítását, üzleti terv véleményezését, marketing- és sales stratégiával kapcsolatos tanácsadást, piacra lépési tervek véleményezését, üzleti kapcsolatok építését, valamint aktív részvételt a következő körös tőkebevonás előkészítésében és megvalósításában. 

A BNL Start Partners inkubátorház elkötelezett a magyar startup ökoszisztéma fejlesztése mellett, ennek érdekében nem kizárólag azoknak a vállalkozóknak segít, akik már érettek a befektetésre, de színes programkínálatával várja a startup vállalkozások iránt érdeklődő diákokat, ötletgazdákat, cégalapítókat, hogy jó példákat bemutatva minél többeket tudjanak elindítani a siker útján. „A lehetőségek nem tartanak örökké, megragadni őket képesség.” – mondta Tajthy Krisztina  a BNL Start Partners ügyvezetője, a lehetőségek kapcsán.

A pályázattal kapcsolatos információkról bővebben a BNL Start honlapján a http://bnlstart.com/startup-factory-2023/ oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, a programokkal kapcsolatban pedig érdemes az inkubátor Facebook oldalát figyelemmel kísérni.

 

Miskolc, 2024. március 07.

 

A projekt a Startup Factory (2023-1.1.3-STARTUP) pályázat keretében valósul meg, 2023-1.1.3-STARTUP-2023-00002 azonosító számon, „BNL Start inkubátor program kezdő ötletgazdák és haladó innovatív vállalkozók részére” címmel. 

Kapcsolat: BNL Start Partners Kft. 

E-mail: hello@bnlstart.com