Projektismertető

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – STARTUP FACTORY 2023

 

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közreműködésével a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból “STARTUP FACTORY 2023” pályázati konstrukcióban a BNL Start Partners Inkubátor 450 millió forint támogatást nyert el, melyhez az Inkubátor 20%-os önerőt biztosít induló vállalkozásoknak továbbítandó támogatásként összesen 511 millió forint összegben.

A pályázat keretében a BNL Start Partners Inkubátor a startupok részére inkubációs szolgáltatást nyújt és a továbbadott támogatáshoz minimum 20% magántőke befektetést biztosít.

A “STARTUP FACTORY 2023” pályázat lehetősége startupok számára 2024 márciusában indul és várhatóan 2026 végéig tart a támogatási összeg felhasználásáig.

A BNL Start Inkubátor az észak-magyarországi régióban aktív, ismert és elismert startup ökoszisztéma szereplő, működését a Miskolci Egyetem területén biztosítja.

A program keretében a BNL Start az inkubált startupok részére a finanszírozási csomagon túlmenően inkubációs szolgáltatást nyújt az alábbiak szerint:

  • Üzleti modell és stratégia kialakításának támogatása;
  • Üzleti terv véleményezése;
  • Marketing- és sales stratégiával kapcsolatos tanácsadás;
  • Piacra lépési tervek véleményezése;
  • Üzleti kapcsolatok építése;
  • A startup stratégia irányításának támogatása, részvétel, illetve tanácsadás stratégiai döntésekben;
  • Aktív részvétel a következő körös tőkebevonás előkészítésében és megvalósításában.

Az inkubációs szolgáltatásokat a BNL Start Partners Kft. dedikált mentorain keresztül nyújtja, akik aktív kapcsolatot tartanak fenn az inkubált startuppal és rendszeres státusz meetingek keretében követik a projektek megvalósulását.

2024-től kezdődően a korai fázisú befektetések megvalósítása a program keretében biztosítható, melyhez jelentős támogatást nyújt az elnyert pályázati forrás, így a BNL Start Inkubátor legalább 9 korai fázisú vállalkozást kíván sikerre vinni, és az ígéretes jelölteknek maximum 80 millió forint összegű finanszírozási csomagot biztosít a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.

 

“STARTUP FACTORY 2023” pályázathoz kapcsolódó dokumentumok:

SABLONOK startupok részére pályázathoz /kötelező elemek/:

További sablonok:

 

 

A pályázathoz tartozó tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó információk az NKFIH honlapján megtalálhatóak.

További információ: hello@bnlstart.com