Projektismertető

A projekthez az Inkubátor 20%-os önerőt biztosít startupokban megvalósuló tőkebefektetés formájában, azaz a BNL Startup Factory program keretében összesen 357 millió forint startup finanszírozási keret felhasználására nyílik lehetőség. A program 2021 januárjában indul és 2023 végéig tart.

A BNL Start Inkubátor az észak-magyarországi régióban aktív, ismert és elismert startup ökoszisztéma szereplő. Működését a Miskolci Egyetem területén az egyetemmel közösen kialakított közel 200 négyzetméteres „BNL Start Kreatív tér és Coworking iroda” biztosítja.

A program keretében a BNL Start az inkubált startupok részére a finanszírozási csomagon túlmenően inkubációs szolgáltatást nyújt az alábbiak szerint:

  • Üzleti modell és stratégia kialakításának támogatása;
  • Üzleti terv véleményezése;
  • Marketing- és sales stratégiával kapcsolatos tanácsadás;
  • Piacra lépési tervek véleményezése;
  • Üzleti kapcsolatok építése;
  • A startup stratégia irányításának támogatása, részvétel, illetve tanácsadás stratégiai döntésekben;
  • Aktív részvétel a következő körös tőkebevonás előkészítésében és megvalósításában.

Az inkubációs szolgáltatásokat a BNL Start Partners Kft. dedikált mentorain keresztül nyújtja, akik aktív kapcsolatot tartanak fenn az inkubált startuppal és rendszeres státusz meetingek keretében követik a projektek megvalósulását.

2021-től kezdődően a korai fázisú befektetések megvalósítása a program keretében biztosítható, melyhez jelentős támogatást nyújt az elnyert pályázati forrás, így a BNL Start Inkubátor legalább tíz korai fázisú vállalkozást kíván sikerre vinni, és az ígéretes jelölteknek maximum 70 millió forint összegű finanszírozási csomagot biztosít a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.

A BNL Start számára fontos célkitűzés a korai fázisú befektetési portfólió tovább építése, ahol az inkubátor nem kizárólag pénzt, hanem szakmai tudást is ad a csapatoknak, így támogatva őket abban, hogy további befektetési lehetőségek révén nemzetközi sikereket érhessenek el.

„A lehetőségek nem tartanak örökké, megragadni őket képesség.”

– mondta Vinnai Balázs a BNL Start Partners alapító tulajdonosa, az újonnan megnyíló lehetőségek kapcsán.